Ahmon TN

ToU Yj - PeKa/KTP YJ - "Paikoista pitäisi tehdä"

ToU Yj – PeKa/KTP yj

”Paikoista pitäisi tehdä”

B-pojat jatkoivat sarjaa toisella perättäisellä kotiottelulla. Tällä kertaa kotiareenana toimi Ahmo ja vastustajaksi saapui PeKa/KTP yj Kotkasta. Toiveissa oli taistella toinen perättäinen kotivoitto edellisen viikonlopun LaPa voiton jatkeeksi.

Ottelu alkoi melko vauhdikkaissa merkeissä ja heti alkuminuuteilla kävi ilmi että PeKa/KTP tulisi hyökkäämään suoraviivaisesti nopeisiin laita- ja kärkipelaajiin tukeutuen. Vastaavasti alusta lähtien näytti siltä että kotijoukkue pystyisi ottamaan ainakin lievästi pallonhallinnan ja rakentelemaan pidempiä hyökkäyksiä. Näissä merkeissä pelin alkua mentiin ja ensimmäisellä kymmenminuuttisella kotijoukkue saikin jo säpinää vieraiden maalille muutamilla hyvillä keskityspalloilla. Kylmää vettä kotijoukkueen niskaan laskettiin kuitenkin pelin 11:sata minuutin kohdalla kun vieraat siirtyivät 0-1 johtoon ensimmäisestä kulmapotkustaan. Tilanteesta vieraiden hyökkääjä sai kaikessa rauhassa puskea avausmaalin kotijoukkueen heikon puolustamisen seurauksena.

Avausmaalin jälkeen ToU yj jatkoi lievää hallintaa ja sen seurauksena saatiinkin luotua useita hyviä maalipaikkoja. Tasoitusmaalia odotettiin kymmenkunta minuuttia. Hyvän laitapelaamisen kautta pallo pelattiin Konsta Piiraiselle päätyyn ja Konstan hyvän keskityksen jälkeen Jani Makkonen pääsi lähietäisyydeltä viimeistelemään 1-1 tasoituksen. Tasoituksenkin jälkeen painopiste pysyi enemmän vieraiden päädyssä ja tilanteita saatiin yhä edelleen luotua. Mutta kuten jalkapallossa monesti käy, kun et itse tee niin kaveri iskee: vieraiden pitkä purkupallontapainen yllätti kotijoukkueen puolustuslinjan ja puolittaisen hutipotkun seurauksena hyökkääjä karkasi yksin läpi ja siirsi PeKa/KTP yj:n 1-2 johtoon. Näissä lukemissa edettiin toiselle puoliajalle.

ToU yj joutui tekemään ensimmäisen vaihdon jo 16 minuutin jälkeen kun edellisissä peleissä pirteästi esiintynyt Ville Valta joutui lievän vamman seurauksena tulemaan vaihtoon. Puoliajalla suoritettiin kaksi vaihtoa lisää joten tuoreita jalkoja kentällä riitti. Painetta saatiin luotua vieraiden päätyyn useaan otteeseen ja 44 minuutin kohdalla painostus tuotti tasoituksen. Jani pelasi kovan keskityksen lähietäisyydeltä maalin eteen ja pallo kimposi hieman onnekkaastikin maaliin ja peli oli 2-2. Peli jatkui yhä edelleen kotijoukkueen lievässä hallinnassa. Tilanteita saatiin pelin hallinnan kautta luotua mutta useat rakentelut kuihtuivat pieneen hidasteluun pallon kanssa. 67 minuutin kohdalla kotijoukkue siirtyi kuitenkin ensimmäistä kertaa johtoon Erkka Parviaisen viimeistellessä varmasti rankkarista 3-2 johtomaalin. Rangaistuspotku tuomittiin kun vastustajan maalivahti kaatoi pallontavoittelutilanteessa hyvin tilanteeseen tulleen Janin. Kotijoukkue sai nauttia johtoasemasta vain noin 7 minuuttia. Vieraat tasoittivat kotijoukkueen kohtalokkaan pallonmenetyksen seurauksena: pallonriisto laidalla, nopea keskitys maalin eteen yksin jätetylle Galashov Vsevolodille ja hän tasoitti helposti lukemat 3-3 tekemällä samalla illan kolmannen maalinsa. Lukuisista vaihdoista oli tullut muutamia minuutteja lisäaikaa ja kotijoukkue saikin luotua aivan pelin loppuun kovan painostusjakson. Viimeisen kahden minuutin aikana ToU yj:llä oli kolme loistavaa paikkaa tehdä illan neljäs maali ja varmistaa kolmen pinnan ilta. Tänään ei onnikaan ollut myöten ja näin ottelu päättyi 3-3 ja pisteet jaettiin.

Mietittävää illan peli jätti monellakin tapaan. Tähän saakka melko varmaotteisesti esiintynyt kotijoukkueen puolustuslinja oli monesti yllättävissäkin vaikeuksissa ja epävarmuus tuntui tarttuvan pelaajasta toiseen. Käytännössä vieraat tekivät viidestä paikastaan kolme maalia ja maalivahti Jere Hyötyläiselle kertyi vain muutama torjunta. Vastaavasti hyökkäyspelaamisessa maalipaikkoja onnistuttiin luomaan pitkälti toistakymmentä. Varsinkin kaikissa maaleissa mukana ollut Jani Makkonen oli pirteällä pelipäällä. Kokonaisuudessaan hyökkäyspelaaminen vaatii koko joukkueelta lisää huolellisuutta mutta jos pelissä saa luotua viitisentoista hyvää maalipaikkaa niin kyllä niistä pitää pystyä tekemään enemmän kuin kolme maalia. Monesti tilanteet kuivuivat huonoon kosketukseen ennen viimeistelyä – ja toisaalta vastustajan maalivahti oli tänään kentän paras pelaaja, jalalla hieman epävarma mutta varmisti vieraille pisteen lukuisilla hyvillä torjunnoillaan.

Seuraavan kerran ToU yj metsästää pisteitä vieraspelistä Kouvolasta.Koululaisten kesäloman kynnyksellä on tavoitteena saalistaa pitkältä vierasreissulta kolme pistettä.