KuPS B2 - SiPS B17

Litmasen TN

B-pojilla tasainen vääntö

B-pojat tasasivat jälleen pisteet

Keskiviikkoillan tiukka keskikastin vääntö vastasi ennakko-odotuksia niin pelitapahtumien kuin myös lopputuloksen osalta. Kotijoukkue KuPS oli ennen ottelua pisteen vieraita jäljessä ja tasatuloksen jälkeen ToU yj on ennen viimeistä kierrosta sarjassa viidentenä pisteen KuPSin edellä. Jo talven harjoituspelit joukkueiden välillä olivat pelillisesti tasaisia ja sama tahti näyttää jatkuvan läpi kesän.

Illan ottelu alkoi tasaisesti ja jo pelin toisella minuutilla vieraat onnistuivat rakentamaan puolittaisen maalipaikan. Myös kotijoukkue sai luotua painetta vieraiden kenttäpuoliskolle. Ottelua ei oltu pelattu vielä neljää minuuttiakaan kun KuPS siirtyi 1-0 johtoon. Kotijoukkue nosti hyökkäyksensä nopeilla syötöillä ja pienen hässäkän jälkeen KuPSin hyökkääjä oli irtautumasta ToU yj:n puolustukselta. Maalivahti Miika Kumpulainen onnistui torjumaan maalintekoyrityksen mutta hieman omalaatuisen tilanteen jälkeen pallo ajautui taustalta tulleelle KuPSin pelaajalle joka pääsi viimeistelemään johtomaalin puolittain tyhjään maaliin.

Kotijoukkueen tekemän avausmaalin jälkeen vieraat saivat ottelua pikku hiljaa enemmän hallintaansa. Hyökkäyksiä onnistuttiin rakentelemaan monipuolisesti ja painetta pystyttiin pitämään kotijoukkueen päädyssä. Varpaillaan piti kuitenkin jatkuvasti olla sillä kotijoukkue käänsi peliä nopeasti aina paikan saadessaan ja muutamia vaarallisia tilanteen poikasia hyökkäyksistä onnistuivat luomaan. ToU yj:n pienoisen hallinnan pohjana oli ensimmäisellä puoliajalla aktiivinen keskikentän ja hyökkäyksen pelaaminen. Kärjessä Tino Kauppinen liikkui terävästi ja heti kärjen alapuolella Jani Makkonen esiintyi myös pirteästi. Keskustan kaksikko Santeri Jauhiainen ja Jarkko Rissanen veivät myös ensimmäisellä puoliajalla pidemmän korren vastustajan keskustaan verrattuna. Myös molemmat laitapelaajat Luukas Laitinen Ja Erkka Parviainen olivat aktiivisia hyökkäyssuuntaan. Hyvien pallonhallintajaksojen jäljiltä useampikin ToU yj:n peluri pääsi kokeilemaan viimeistelyä mutta jälleen kerran ne viimeiset syötöt / haltuunotot kuihduttivat tilanteita tai KuPSin maalivahti Paavo Vauhkonen piti maalin torjunnoillaan puhtaana. Ansaittu tasoitus saatiin kuitenkin aikaseksi 36 minuutin kohdalla kun Luukas Laitisen laukaus kimposi hieman onnekkaastikin maaliin hyvän hyökkäysmyllytyksen jälkeen. Ensimmäisen puoliajan pallonhallinta oli ToU yj 52 % / KuPS 48 %.

Toinen puoliaika jatkui aktiivisena pelaamisena ensimmäisen tapaan. Erkka ”Ecu” Parviainen jatkoi vahvoja nousujaan vasemmalta laidalta. 44 minuutin kohdalla kotijoukkueen puolustuslinja joutui kaatamaan Ecun noin 22 metrin päässä maalista. Ecu laukoi itse vapaapotkun komeasti etuylänurkkaan ja näin ToU yj siirtyi 1-2 vierasjohtoon. Vieraiden johtomaalin jälkeen peli jatkui tasaisena ensimmäisen puoliajan tapaan. Vierailla oli paikka siirtyä jo kahden maalin johtoonkin ja vastaavasti kotijoukkue onnistui rakentamaan hyvän maalipaikan mutta Miikan tuplatorjunta piti numerot vielä ennallaan. ToU yj joutui vaihtamaan vahvan pelin keskikentän pohjalla pelanneen Santeri Jauhiaisen pois 64 minuutin kohdalla. Tämän vaihdon ja samanaikaisesti tapahtuneen ToU yj:n keskialueen väsähtämisen myötä ottelun hallinta siirtyi KuPSille. Vieraiden pelistä hävisi idea aika totaalisesti kun liike hyytyi. Hyökkäysten rakentelu jäi lähes ainoastaan pitkien pallojen varaan ja pallo palautuikin monesti bumerangina omaan päähän. Kotijoukkue saikin palkinnon painostuksestaan 71 minuutin kohdalla Akseli Ollikaisen viimeistellessä hyvän suojauksen ja kääntymisen jälkeen 2-2 tasoitusmaalin. Ottelun viimeisen kymmenminuuttisen aikana kotijoukkue pystyi luomaan enemmän painetta kuin vieraat – aivan tuhannentaalan paikkoja ei kuitenkaan enää syntynyt. Näin pisteet jaettiin 2-2 lopputuloksella. Tasapeliä voidaan pitää oikeutettuna, pallonhallintakin kääntyi toisella puoliajalla kotijoukkueelle ToU yj 42 % / KuPS 58 %. Jälleen kerranjoukkueiden välillä nähtiin siis tasainen ja tilannerikas ottelu.

ToU yj päättää kevätkierroksen kotiottelulla sarjanousun jo varmistanutta Jippoa vastaan Tanhulassa 1.7. Nyt on pari viikkoa aikaa treenata ja hioa kuvioita kuntoon – ja lähteä päätösottelussa Jippoa haastamaan!