B17, B17 kakkonen

SiPS - TEAM LKP Yj

Tanhulan TN

B-pojille syyskierroksen avausvoitto murskalukemin

ToU yj:n vieraaksi Tanhulaan saapui B:n kakkosen kolmannen kierroksen otteluun sarjanousija TEAM LKP Laukaasta. Molemmat ottelut olivat ennen illan ottelua nollakerhossa joten molemmat joukkueet hakivat avauspisteitä. Kotijoukkue pelasi ottelun mustat surunauhat hihassa viikonloppuna tapaturmaisesti menehtyneen entisen pelikaverin Valtteri Eerikäisen muistoa kunnioittaakseen. Valtteri pelasi useita vuosia AC Barcan ja myöhemmin ToU:n ja AC Barcan yhteisjoukkueessa. Ottelun alussa vietettiin myös minuutin hiljainen hetki ja ottelutapahtuman kioskituotto lahjoitetaan Valtterin muistorahastoon.

Ottelupalaverissa korostettiin että heti alusta pitää olla koko joukkueen hereillä. Edellisestä ottelusta oli tarkoitus ”ottaa mukaan” hyvä pallollinen peli ja tällä kertaa maalipaikat olisi vain pystyttävä hyödyntämään. Ja jos edellisessä pelissä paikoista ei alussa palloa maaliin saatu niin nyt tahti oli toinen:

1. (3min) Jani Makkosen hyvälaukaus n. 18 metristä Tino Kauppisen pallonriiston ja syötön jälkeen
  2. (5min) Konsta Piirainen läpiajosta Tinon hyvästä syötöstä
  3. (7min) Konsta läpiajosta Janin syötöstä
  4. (9min) Santeri ”Sane” Jauhiainen maalivahdin torjuttua Jani Makkosen laukauksen eteensä
  5. (14min) Ville Valta laukaus 18 m aivan yläkulmaan Sanen syötöstä

Vajaassa vartissa illan peli oli siis ratkaistu. Tällä kertaa maaleja tehtiin todella hyvällä prosentilla ja alussa tuntui että laukaukset ja syötöt napsahtelevat aina sinne minne tavoite oli. Keskikentän keskustan kaksikko Jani ja Sane hallitsivat keskialuetta suvereenisesti ja tilanteita pystyttiin rakentelemaan yhtenään kohti LKP:n maalia. Suurin into ja palo kotijoukkueen pelaamisesta hävisi ensimmäisen 20 minuutin jälkeen ja vieraatkin pääsivät välillä jo peliin mukaan. Vielä ennen taukoa Jani lisäsi johdoksi 6-0 oman hyvän riistonsa ja vahvan kuljetuksen päätteeksi.

Toinen puoliaika aloitettiin rauhallisemmissa merkeissä. Kotijoukkue hallitsi peliä yhä edelleen selkeästi, tosin vieraatkin saivat luotua hyökkäyksiä ensimmäistä puoliaikaa useammin. Tilanteet vaihtelivat tasaisemmin mutta ensimmäisen reilun kahdenkymmenen minuutin aikana kotijoukkue tehtaili kolme maalia lisää

1. (46min) Eetu Savolainen vapaapotkusta n. 20 metristä
  2. (50min) Tino laukaus n. 16 metristä Luukas Laitisen hyvän pystysyötön jälkeen
  3. (63min) Ville, Jesse Tirkkonen syötti Ville yksin läpi ja Ville kiersi maalivahdin ja laittoi pallon tyhjiin

Tämän jälkeen näytti viimeistään siltä että kotijoukkue tuli kylläiseksi maali-iloittelusta: puolustuksen ja hyökkäyksen välimatka kasvoi ja vieraat saivat useita mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin kun kotijoukkueen paluu puolustukseen muuttui verkkaiseksi. Vieraat tekivätkin illan ensimmäisen maalinsa vastahyökkäyksen jälkitilanteesta: Miika Kumpulainen torjui ensimmäisen laukauksen mutta jatkopallossa oli ensimmäisen vieraiden terävä hyökkääjä ja näin tilanne oli 9-1. Vain muutama minuutti tästä ja taululla oli jo 9-2: tällä kertaa kotijoukkueen puolustaminen oikealla sivustalla oli löysää ja keskikentän laidalta nousuun lähtenyt laitarakentaja karkasi läpiajoon ja viimeisteli varmasti vieraiden toisen maalin. Vielä ennen loppuvihellystä Ville karkasi läpiajoon jo vieraiden toppari ai voinut kuin kaataa Villen rangaistusalueella. Tuomitun rangaistuspotkun sijoitti Jani varmasti maaliin tehden samalla illan kolmannen maalinsa. Näin loppulukemat ToU yj 10 – LPK 2.

ToU yj tuli otteluun hyvin latautuneena ja onnistuneella alulla katkaisi vieraiden selkärangan heti avausminuuteilla. Joukkueiden tasoero ei aivan yhtä suuri ollut mitä numerot antavat ymmärtää mutta kotijoukkueen selkeät voittolukemat olivat kuitenkin ansaitut. Vieraiden parhaat pelaajat löytyivät hyökkäyspäästä ja varsinkin toisella puoliajalla he pääsivät useaan otteeseen haastamaan kotijoukkueen puolustuslinjaa. Hyvä esitys koko joukkueelta ja ansaitut kolme pistettä! Sarjapelit jatkuvat seuraavaksi vierasottelulla FC LaPaa vastaan puolentoistaviikon kuluttua lauantaina.