B17, B17 kakkonen

PeKa/KTP Yj - SiPS

Kotka

B-pojille selvä voitto tuliaisena Kotkasta

ToU yj:n pelit kakkosessa jatkuivat Karhulan tekonurmella PeKa/KTP yj:tä vastaan. Opiskelujen alku näkyy tällä hetkellä selkeimmin joukkueen ”sairaslistassa”: erilaisten sairauksien ja muutamine loukkaantumisten seurauksena päivän joukkueesta puuttui mm. edellisen pelin keskikentän / hyökkäyksen kolmikko Jani – Santtu – Ville ja Kotkaan matkattiin vain kahdentoista pelaajan voimin. Tarjolla oli siis hyvää näytönpaikkaa monelle ja varmasti uutta roolia / pelipaikkaa kokeiltavaksi.

Ottelu pelattiin pienessä tihkusateessa, märkä ja liukas pallo ja kenttä antoivat pientä lisähaastetta molempien joukkueiden pelaamiseen. Tämä näkyikin lukuisina harhasyöttöinä ja heikkoina ensimmäisinä kosketuksina molempien joukkueiden otteissa. Tasaisesti alkanut peli ei tarjonnut pelillisiä hienouksia ja peliä käytiin alkuminuuteilla enimmäkseen keskialueella. ToU yj:n hyökkäyspelaaminen oli kuitenkin kotijoukkuetta vaarallisempaa ja muutamia tilanteen puolikkaita onnistuttiin luomaan. Kotijoukkue pyrki suoraviivaiseen hyökkäyspeliin joten tarkkana vieraiden ”uusi” topparipari Eetu Savolainen ja Mika Okkonen sai yhdessä puolustajien kanssa olla.

Tasaisen pallotteluun tuli hetkessä lisäilmettä vieraiden karatessa 0-1 johtoon. Herkko Korhonen vapautti hyvän pallonriiston jälkeen Ecun puolittain läpi ja tarkka laukaus painui taka-alanurkkaan kun ottelua oli pelattu 29 minuuttia. Noin viisi minuuttia tästä kotijoukkueen pirteä kärkimies karkasi puolittain läpi vieraiden huolimattoman syöttöpelin seurauksena. Maalivahti Jere Hyötyläinen onnistui torjumaan 16 rajalta lähteneen laukauksen. Laukauksen jälkitilanteessa Herkko taklasi hyökkääjää voimakkaasti ja tuomarin näkemys tilanteesta oli vielä vapaapotku aivan kuudentoista rajalta. Pienen ”kalapaliikin” jälkeen peliä jatkettiin tällä vapaapotkulla. Lukemat pysyivät 0-1 vierasjohdossa Jeren torjuessa kovan laukauksen alakulmasta. ToU yj sai käytännössä heti tästä käännettyä pelin nopeaan hyökkäykseen ja Tino Kauppisen ja Jarkko Rissasen nopeat syötöt vapauttivat Ecun maalipaikkaan – taululle 0-2 ja peliä takana 35 minuuttia. Tätä tilannetta voi hyvinkin kutsua pelin kulminaatiopisteeksi: kotijoukkueen tasoitus oli erittäin lähellä ja vastahyökkäyksestä soikin heti omissa. Ja kun vain neljä minuuttia myöhemmin Jarkko viimeisteli pelin hienoimman maalin – Luukas Laitisen keskityksestä volley lähes yläkulmaan – 0-3 johto ja vain kaksi minuuttia tästä Savis laukoi kulmapotkun jälkitilanteesta tuomitun rangaistuspotkun ”pirlomaisella” chipillä verkkoon. Tauolle siirryttiin 0-4 tilanteessa ja ToU yj pääsi toiselle puoliajalle turvallisessa johdossa.

Toinen puoliaika alkoi ensimmäisen alun kaltaisena. Varsinkin vieraiden peli lähti tauon jäljiltä yllättävän hermostuneesti käyntiin. Pallo poltteli jalassa ja pahoja pallonmenetyksiä nähtiin toistuvasti. Näiden seurauksena pelin hallinta oli pitkiä pätkiä kotijoukkueella. Muutamista vaarallisista tilanteista vielä selvittiin mutta 49 minuutin kohdalla kotijoukkue onnistui avaamaan maalitilinsä. Tämä lisäsi entisestään kotijoukkueen intoa ja välillä PeKa/KTP yj sai jo pieniä myllytyksiä aikaiseksi. Tosin vieraat hyökkäsivät jatkuvasti vaarallisesti vastahyökkäyksillä ja pallo saatiin muutaman kerran tuhrittua avopaikasta ohi ja jo tyhjänä olleen maalin tolppaan jne… Lopullisesti ottelun ratkaissut maali nähtiin 73 minuutin kohdalla Ecun täydennettyä hattutemppunsa komealla kierteisellä laukauksella n. 18 metristä takanurkkaan. Vieraiden viides maali hyydytti kotijoukkueen suurimman innon. Vielä muutama minuutti ennen loppua verkko heilui kotijoukkueen päässä kertaalleen. Tuomas Seppänen antoi hyvän kovan vapaapotkun läheltä päätyrajaa ja Ecu iski pallon voimalla maaliin – lopputulos 1-6.

Näin kotimatkalle päästiin lähtemään kolme pistettä rikkaampana. ToU yj:n peli-ilme oli jälleen tänään hyvä. Tosin lukuisat poissaolot – 7 pelaaja – näkyi kiistatta joukkueen pelaamisessa. Edellisten pelien kaltaista nopeaa syöttöpeliä ei tänään nähty muutamia hetkiä lukuun ottamatta – toki olosuhteet ja kotijoukkueen melko agressiivinen pelityyli vaikuttivat osaltaan tähän. Positiivista oli pelissä nähdyt muutamat komeat maalit. Erikoismaininta päivän pelistä Eculle, 4 maalia (edellisessä pelissä 3), myös avuksi saatu 02-joukkueen Paavo Varko selviytyi laitapelaajan roolissaan mukavasti. Myös Luukas Laitinen väläytteli ajoittain pirteillä otteillaan ja Mika Okkonen selvisi oudosta topparin roolistaan hyvin niin kauan kuin kentällä pystyi jatkamaan. ToU yj:n saldona on viimeisestä kolmesta pelistä täydet yhdeksän pistettä. Pistepussia lähdetään seuraavan kerran kartuttamaan viikon päästä: lauantaina 2.9. vieraaksi Ahmon tekonurmelle juoksee KJP yj Kouvolasta. Ottelu alkaa 15.00, tervetuloa lehtereille poikien otteita seuraamaan.