B17, B17 kakkonen

SiPS - KJP YJ 2

Siilinjärvi, Ahmon TN

B-poikien kauden viimeinen peli Ahmolla päättyi selvään kotivoittoon

B:n kakkosen kuudennen kierroksen ottelu kotijoukkueen osalta pelattiin lauantaina. Samalla joukkue esiintyi viimeistä kertaa tällä kaudella Ahmon tekonurmella – vastustajaksi juoksi KJP yj Kouvolasta. Kotijoukkue ToU yj lähti otteluun kolmen pelin voittoputkessa, maaliero näissä voitoissa 23-3. Ennakkoon tähänkin otteluun lähdettiin suosikkina vastustajan ollessa vielä ilman voittoja. Tosin tähänkin otteluun lähdettiin edellisviikon tapaan hyvin kapealla pelaajaringillä: vaihtopenkille jäi vain yleensä maalivahtina esiintyvä Miika Kumpulainen ja Jesse Tirkkonen, avauskokoonpanossakin oli muutamia puolikuntoisia pelimiehiä.

Pienistä epävarmuustekijöistä huolimatta kotijoukkue näytti heiluttavan tahtipuikkoa selvästi alkuminuuteista lähtien. Pallonhallinta oli selkeästi kotijoukkueella ja vastustaja joutui keskittymään pääosin puolustuspeliin. Pelikello ennätti pyörähtää 7 minuutin kohdalle ennen kuin pelin ensimmäinen maali syntyi. Tino Kauppisen syöttö vapautti Ville Vallan hyvään vetopaikkaan n. 20 metriin ja Villen laukaus takanurkkaan yllätti vieraiden maalivahdin. Noin kymmenen minuuttia myöhemmin Ville karkasi Erkka Parviaisen syötöstä yksin läpi ja viimeisteli varmasti kotijoukkueelle 2-0 johdon. Pari minuuttia myöhemmin Ecu toimi jälleen syöttäjänä vapauttamalla Tinon läpiajoon ja pallo oli vieraiden verkossa kolmannen kerran. Viisi minuuttia tästä ja nyt maalintekovuorossa oli Ecu Villen syötöstä. Kotijoukkue jatkoi aktiivista pelaamistaan neljännenkin maalin jälkeen ja vielä pari maalia nähtiin ennen puoliaikaa. 5-0 johdon viimeisteli Tino kiertämällä maalivahdin Luukas Laitisen vapautettua Tinon läpiajoon. Muutama minuuttia ennen taukoa Tino viimeisteli hattutemppunsa Villen syötöstä. Peli oli näin ”taputeltu” tilanteen ollessa 6-0.

Toiselle puoliajalle kotijoukkue suoritti yhden pelaajavaihdon: Puolikuntoisena pelannut Santeri Jauhiainen otettiin huilaamaan ja normaalisti maalissa esiintyvä Miika Kumpulainen tuli hyökkääjän tontille Tinon siirtyessä keskikentälle pelintekijäksi. Miika lähti metsästämään kauden ensimmäistä maaliaan tasoittaakseen tilanteen joukkueen ”maalivahtien keskinäisessä maalintekokilpailussa”.

Toisen puoliajan alku vastasi pitkälti viikontakaista – ToU yj:n maalinälkä näytti jo täyttyneen, pelitempo laski ja vieraille annettiin mahdollisuus päästä peliin ensimmäistä puoliaikaa helpommin. Astetta löysemmän pelaamisen myötä vieraiden maalintekomahdollisuudet paranivat ja kavennusmaali nähtiinkin 51 minuutin kohdalla: puoliajalta vaihdosta peliin tullut hyökkääjä Topi Andersson viimeisteli läpiajosta vastustamattomasti etuyläkulmaan. Myös kotijoukkue onnistui luomaan maalipaikkoja tasaiseen tahtiin mutta maalintekoprosentti oli selkeästi ensimmäistä puoliaikaa heikompi. Hieman puoliajan puolenvälin jälkeen kotijoukkuekin viimein onnistui: Herkko Korhonen pääsi kasvotusten maalivahdin kanssa mutta Herkko syöttikin vielä viereen Miikalle ja Miika viimeisteli varmasti 7-1 johtomaalin. Näin maalivahtien ”kisa” on tilanteessa Miika 1 ja Jere1! Tämän jälkeen pelissä nähtiin molemmilta joukkueilta vielä yksi maali. Jatkuvasti paitsion rajamailla roikkunut vieraiden Topi Andersson karkasi toisen kertaan läpiajoon ja kiersi vastaan tulleen maalivahti Jere Hyötyläisen. Andersson ajautui aivan päätyrajalle mutta onnistui vielä sieltä nostamaan kierteisen pallon kotijoukkueen maaliin. Ottelun loppulukemat 8-2 viimeisteli Luukas Laitinen kovalla laukauksella läpiajosta Tinon syötöstä.

Neljästä viimeisestä ottelusta ToU yj:n saldo on 12 pistettä vakuuttavalla maalierolla 31-5. Ottelu KJP:tä vastaan oli astetta parempaa tekemistä pallollisena kuin viikon takainen Kotkan ottelu. Tehokkaimpana pelissä häärinyt Tino hattutemppuineen ansaitsee erityismaininnan kuten myös koko 80 minuuttia kovalla asenteella töitä tehnyt Villekin. Sarjaohjelma on ToU yj:n osalta tarjonnut ennakolta hieman heikompia vastuksia näin syyskierroksen keskivaiheille. Tästä eteenpäin vastus tulee kovenemaan ja kolme viimeistä peliä tarjoaa varmasti kovaa haastetta. Toivottavaa olisikin että kotijoukkueen terveystilanne paranisi ja peleihin päästäisiin nykyistä leveämmällä materiaalilla. Opiskelujen alkaminen on myös näkynyt jonkin verran harjoitusaktiivisuudessa. Terveystilanteen parantuessa päästäneen taas siihen tilanteeseen, että peliajasta joutuu jo jonkin verran kilpailemaan ja harjoitukset ja pelit tarjoavat kaikille näytönpaikkaa. Seuraava pelillinen näytönpaikka on edessä jo tiistaina kun ToU Yj matkaa JJK:n vieraaksi. Lisämaustetta tähän otteluun tuo luonnonnurmialusta – ensimmäinen peli tällä kaudella luonnonnurmella ToU yj:lle.