B17, B17 kakkonen

JJK/2 - SiPS

Jyväskylä, Huhtasuo nurmi 2

B-pojat kotimatkalle tappio niskassa

B-poikien neljän ottelun mittainen voittoputki katkesi Jyväskylässä JJK:n vieraana. Huhtasuon pieni luonnonnurmikenttä yhdistettynä iltaa kohti lisääntyvään kosteuteen toi molempien joukkueiden pelaamiseen lisähaastetta: kentällä ei ollut tilaa / aikaa ja liukkaan alustan / pallon myötävaikutuksesta peliä leimasivat lukuisat harhasyötöt ja huonot haltuunotot. Kotijoukkue JJK oli myös selkeästi kovempi joukkue ainakin tämän illan perustella mitä sarjataulukko ennen ottelua näytti.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja hyvin tasaisissa merkeissä. Hyvin liikkunut kotijoukkueen keskikenttä ja puolustuslinja sai tukittua vieraiden hyökkäystenrakentelun ja ajoittain kotijoukkue pääsi myös rakentelemaan hyökkäyksiään. Mainitun pienen kentän myötä vapaita syöttölinjoja oli vaikea löytää ja hyökkäykset tukehtui molemmin puolin viimeistään toppareiden katkoihin tai liian pitkiin maalivahdille saakka menneisiin syöttöihin. Kokonaisuudessaan tasainen ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut montaa vaarallista maalipaikkaa – ToU yj onnistui muutaman hyvän sommitelman myötä pallon maalintekosektorille pelaamaan mutta näissä tilanteissa laukaukset suuntautuivat joko ohi tai suoraan maalivahdin hanskoihin.

Toisella puoliajalla peli jatkui tasaisena. Kotijoukkue suoritti tauolla kolme pelaajavaihtoa ja tämän kautta hyökkäykseen tuli lisää nopeita jalkoja. Kuitenkin puoliajan ensimmäiset kaksikymmentäminuuttia tarjosivat vieraille parhaat maalintekopaikat. Ensimmäisen puoliajan tapaan peli oli tasaista mutta ToU yj onnistui laitoja hyödyntäen luomaan muutaman maalipaikan. Ensimmäisessä paikassa Erkka Parviaisen tukijalka petti liukkaalla nurmella ja laukaus avopaikasta jäi heppoiseksi. 55 minuutin kohdalla Ville Vallan ja Luukas Laitisen hyvä syöttelyn myötä Erkka pääsi viimeistelemään vieraiden johtomaalin – Luukas ajoi hyvi päätyyn ja syötti Eculle takaviistoon ja Ecu laukoi n. 8 metristä pallon maaliin. Tästä johtomaalista saatiin nauttia vajaa kymmenen minuuttia. JJK tasoitti kulmapotkusta: kova laakapallo etutolpalle josta Veikka Nummela viimeisteli varmasti tasoituksen. Maali oli harmittava koska vierasjoukkueen kopissa puoliajalla käytiin juuri kyseistä erikoistilannetta läpi ja roolitukset piti olla selvillä – no aina tilanteet ei mene suunnitellusti. Kotijoukkueen tasoistusmaali sekoitti hetkellisesti vieraiden kuviot. Vain minuutti edellisestä vieraat Waltteri Lummin maalilla 2-1 johtoon. Paluupallosta syntynyttä maalia edelsi pitkä kuljetus, JJK:n keskikenttäpelaaja eteni lähes kunniakujaa viiden ToU yj pelaajan ohitse vapaaseen laukaisupaikkaan.

Kotijoukkueen johtomaalin jälkeen vieraat saivat hetkittäin pientä kirin poikasta ja painetta onnistuttiin luomaan JJK:n päätyyn. Muutamaan kertaan pallo pomppi vaarallisesti rangaistuspilkun lähettyvillä mutta laukaukset kilpistyivät puolustusmuuriin tai suuntautuivat maalivahdin hyppysiin. Vielä aivan ottelu loppuhetkillä vieraille tarjoutui hyvä tasoistusmahdollisuus. Pitkän poissaolon jälkeen kentälle palannut Heikki Korhonen kaadettiin rangaistusalueella. Tuomittua rangaistuspotkua asettui laukomaan Ecu. Tällä kertaa pallo jysähti oikeaan tolppaan ja näin tasoitusmaali jäi syntymättä. Vieraiden takaa-ajoa helpotti hieman kotijoukkueen kapteenin Erkko Korhosen kentältäpoisto kahden varoituksen seurauksena. Tästä huolimatta kotijoukkueen johto kesti ja pisteet jäivät Jyväskylään.

Kokonaisuudessaan ottelu oli tasainen ja lopputulos olisi voinut olla mikä tahansa. ToU yj:n peli-ilme oli jälleen yritteliäs. Pientä tuskaa oli nähtävissä hyvän vastustajan aktiivisen pelaamisen myötä vaikeutuneessa omassa pallollisessa pelaamisessa. Molemmat laitapuolustajat Tuomas Seppänen ja Mika Okkonen selviytyivät hyvin iltapuhteestaan. Lisäväriä peliin toi jämäkällä ja persoonallisella tyylillä viheltänyt päätuomari Jouni Aapajärvi: kenellekään ei jäänyt epäselväksi saiko kentällä tai kentän laidalla ”mussuttaa” vai ei. Pieni hyvähengistä keskusteluakin pelinjälkeen aiheuttanut virhetulkinta peliin mahtui. Kotijoukkueen maalivahti syyllistyi ajanpeluuseen noin vartti ennen ottelun päättymistä. Normaalitulkinnalla tästä olisi seurannut varoitus ja näin maalivahti olisi toisen varoituksen myötä poistettu kentältä. Päätuomari pyyteli tätä virhettään ottelun jälkeen anteeksi. Mielenkiintoista olisi ollut nähdä millaista myllyä kahden miehen ylivoimalla olisi viimeisellä vartilla nähty - ja millaisia maalivahtivirtuooseja JJK:n kenttäpelaajista olisi löytynyt. Nyt se jäi näkemättä ja kokematta. Mutta tällaista jalkapallo on - virheet kuuluu kaikilta osin peliin!

ToU yj metsästää pisteitä seuraavan kerran lauantaina 16.9. Tanhulassa. Tuolloin ”paikallispelissä” vastaan juoksee KuPS 2.