B17, B17 kakkonen

SiPS - KuPS B2

Tanhula, Siilinjärvi

B-pojilla tasainen vääntö KuPSin kanssa

Kauden viimeinen kotiottelu pelattiin Tanhulassa ”paikallisvastustaja” KuPS B 2 vastaan. Kevätkierroksen kohtaaminen päättyi 2-2 tasatulokseen – ja kun myös kevään harjoitusottelut oli tahkottu erittäin tasaisissa merkeissä – niin tasaista peliä osattiin jälleen odottaa. Kotijoukkue sai otteluun kasaan mukavan 15 pelaajan ringin vaikka neljä pelaaja tahkosi samanaikaisesti miesten vitosen ottelussa AC Barcan riveissä.

Ottelu vastasi heti alkuminuuteista lähtien ennakko-odotuksia pelin käynnistyessä tasaisissa merkeissä. Aivan alkuminuuteilla vieraiden puolustuslinjan haparointi tarjosi kotijoukkueelle ensimmäisen mahdollisuuden johtomaalin tekoon. Tino Kauppinen karkasi puolustajan virheestä läpiajoon. Maalivahdin hyvä vastaantulo ja puolustajan Tinon ”reppuselässä” roikkuminen piti kuitenkin numerot 0-0. Myös vieraat saivat alkuminuuteilla puoliajan parhaan maalipaikkansa hyökkääjän päästessä hyvään laukaisupaikkaan n. kymmenestä metristä. Melko pienestä kulmasta lähteneen laukauksen kotijoukkueen maalivahti Jere Hyötyläinen torjui kuitenkin varmasti. Tämä olikin käytännössä vieraiden ainut vaarallinen laukaus ensimmäisellä puoliajalla tasaista kenttätapahtumista huolimatta. KuPS pystyi pitämään pitkiä jaksoja palloa ja pyrki rakentelemaan järjestelmällisesti hyökkäyksiään mutta kotijoukkueen puolustuslinja hyvin pelanneen toppariparinsa, Eetu Savolainen ja Jarkko Rissanen, johdolla onnistui pitämään hyökkääjät pois parhailta maalintekopaikoilta. Vastaavasti kotijoukkue onnistui murtautumaan useamman kerran hyviin maalintekopaikkoihin mutta vieraiden maalivahti Paavo Vauhkonen esitti useamman hyvän torjunnan. Useimmiten tilanteita rakennettiin oikean laidan kautta jossa vaihteeksi laitalinkkinä esiintynyt Eetu Penttinen pelasi vahvan ensimmäisen puoliajan.Hyvistä tilanteista huolimatta tauolle mentiin siis maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika oli ensimmäisen tapaan erittäin tasainen ja pallonhallinta vaihteli jaksoittain joukkueiden välillä: hetkittäin vieraat onnistuivat rakentelemaan pidempiä painostusjaksoja ja kohta taas kotijoukkue onnistui vyöryttämään hyökkäyksiään kohti vieraiden maalia. Toisellakaan puoliajalla kotijoukkueen maalissa Jere ei joutunut ihmeitä esittämään, muutaman kerran pallo viuhui vaarallisen näköisesti hieman maalin ohi tai yli. ToU yj pakotti toisellakin puoliajalla KuPSin maalivahdin pariin näyttävään torjuntaan. Kertaalleen maalivahtikin onnistuttiin jo ohittamaan Jani Makkosen puskettua takatolpalta pallon maankautta kohti maalia mutta vieraiden puolustaja onnistui putsaamaan pallon maaliviivalta turvallisimmille vesille. Tasainen vääntäminen jatkui aina loppuvihellykseen saakka. Lopputulos 0-0 tarkoitti siis sitä, että ToU yj ja KuPS 2 eivät tällä kaudella saaneet paremmuudestaan selvää. Pallonhallinnaltaan tasaisessa ottelussa tasatulosta voidaan pitää oikeutettuna, joskin kotijoukkue voi hieman jossitella hukattuja maalipaikkojaan.

Tämänkin ottelun esityksen voi kotijoukkueen osalta todeta olleen kohtalaisen hyvällä tasolla. Pallolliseen pelaamiseen voi aina vaatia lisää aktiivisuutta ja varsinkin maalivahdilta lähteviin avauksiin apuja olisi pystyttävä tarjoamaan enemmän. Joukkueesta löytyy kyllä taitoa pelata vielä aktiivisempaa ja liikkuvampaa peliä kun kaikilla vaan tahtoa tähän löytyy. Myös maalipaikoista on parissa viime peleissä kaivattu hieman terävyyttä. Puolustuslinjan pelaaminen oli tänään varmaa ja puhettakin kentältä löytyi mukavasti. Tasatulos merkitsee sitä, että viimeisen kierroksen ottelussa ToU yj taistellee sijoista 4-6. Lisäväriä peliin voi tuoda kotijoukkueen mahdollinen pieni oljenkorsi nousuunkin – näin ollen Jämsänkosken Ilveksen kehuttu kotikentän tunnelma voi olla vielä normaaliakin parempi. Näissä tunnelmissa kohti Jämsänkoskea viikon kuluttua sunnuntaina.