B17, B17 kakkonen

JIlves Yj - SiPS

Jämsänkoski, Pallokentän nurmi

B-pojat päättivät kauden vierastappioon

B-poikien kakkosen syyskierroksen viimeinen ottelu ToU yj:n osalta pelattiin sunnuntaina Jämsänkoskella. Vierasjoukkueelle ottelulla ei suurta panosta ollut: Edellisten kierrosten tasapeli ja tappio oli vienyt mahdollisuudet mitalisijoista taistelusta. Kotijoukkueella panosta sitä vastoin riitti – voitolla Jämsänkosken Ilves saattaisi nousta vielä sarjakakkoseksi jos WJK yj menettäisi omassa ottelussa pisteitä. Vieraiden tavoitteena oli kuitenkin päättää sarja voitokkaasti, joten hyvällä asenteella otteluun lähdettiin.

Kohtuullisen hyväkuntoisella luonnonnurmella pelattu ottelu alkoi tasaisesti. Heti kättelyssä oli selvää, että pisteitä ei kumpikaan joukkue helposti tule korjaamaan. Pelitilanteet vaihtelivat vauhdikkaasti puolelta toisille ja tuomari salli melko railakkaat otteet. Hivenen liukkaalla alustalla nähtiinkin tiukkoja kaksinkamppailuja mutta otteet säilyivät tästä huolimatta melko siisteinä läpi ottelun.

Alkuminuuteilla kotijoukkue sai luotua hieman painetta vieraiden puolustuslinjalle mutta kulmapotkuja vaarallisempiin tilanteisiin tämä ei kuitenkaan johtanut. Puoliajan vaarallisimmat tilanteet nähtiinkin Jämsänkosken päädyssä. ToU yj sai luotua muutaman hyvännäköisen tilanteen kulmapotkusta ja läheltä päätyrajaa annetusta vapaapotkusta. Näistä tilanteista ei kunnollisia laukauksia vielä saatu aikaiseksi. Pelikellon pyörähtäessä 28 minuutin kohdalle ToU yj loi kulmapotkusta maalipaikan: Jani Makkosen matalaan kulmapotkuun leikkasi ensimmäisenä Ville Valta. Ville jatkoi pallon maalille josta Jarkko Rissanen pääsi ohjaamaan n. viidestä metristä – valitettavasti ohjaus napsahti suoraan kotijoukkueen maalivahdin syliin. Muutamia minuutteja myöhemmin Mika Okkonen pääsi Ville kanssa pelaamansa hienon laitapelin seurauksena etenemään päätyyn. Mika antoi loistavat keskityksen Jani Makkoselle n. 6 metriin. Jani pääsi puskemaan täysin vapaasti mutta tällä kertaa pusku suuntautui ohi etutolpasta. Näin tauolle siirryttiin 0-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika jatkuin tasaisena ensimmäisen tapaan. 48 minuutin kohdalla kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon nopean pallonriiston jälkeisen pystysyötön seurauksena: hyökkääjä yksin läpi ja varma viimeistely. Tämän jälkeen vieraat onnistuivat luomaan painetta kotijoukkueen päätyyn. Parhaat tasoituspaikat luotiin oikealta sivustalta. Luukas Laitinen tarjoili muutaman hyvän syötön takaviistoon, tänään laukauksiin ei saatu toivottua tarkkuutta, suurin osa yrityksistä suuntautui yli tai ohi. 65 minuutin kohdalla kotijoukkue teki toisen maalinsa: vieraiden maalinedustalla oli pieni hässäkkä jonka jälkeen pallo yllättäen löytyi verkon perukoilta. Heti seuraavasta hyökkäyksestä pallo jysähti kotijoukkueen tolppaan Villen hyvän laukauksen seurauksena. Tämän lähemmäksi ToU yj ei koko ottelussa maalia päässyt. Kotijoukkue onnistui vielä tekemään kolmannen maalinsa. Näin lopputulos 3-0 kotijoukkueelle.

Kauden viimeinen ottelu noudatti turhankin tuttua kaavaa: jos ei omista tilanteista saada maalia aikaiseksi niin voittaminen on vaikeaa. Muutamissa peleissä vastustajalle on annettu pienen uinumisen seurauksena jokunen lahjamaalikin. Tänään lahjamaaleja annettiin tulkinnasta riippuen 2 tai 3. Tältä pohjalta voikin todeta oikean joukkueen voittaneen. Jämsänkosken Ilves pelasi yritteliäästi ja melko kurinalaisesti läpi koko ottelun ja ansaitsi kolme pistettä. Kevätkierroksen jälkeen kakkoseen noussut joukkue pelasikin hyvän syyskierroksen sijoittuen sarjassa kolmanneksi. ToU yj:n osalta syyskierros tarjosi joukon niukkoja tappioita ja neljä selvää voittoa. Nyt kaudesta on jäljellä vielä päättäjäiset ja koko kauden yhteenveto. Ja pikku hiljaa kartoitetaan mitä pelimiehet tulevaisuudestaan ajattelevat…