B17, B17 kakkonen

Komeetat - SiPS B17

Jyväskylä, Comets Park

B-pojat jäivät pisteittä Jyväskylässä

B-poikien kakkonen jatkui torstai-iltana ToU yj:n osalta vierasottelulla Komeettoja vastaan. Vielä uutuuttaan viheriöivä Comets Park tarjosi hyvät puitteet ottelulle. Tälle keväälle tyypilliset nopeat säänvaihtelut ottelun aikana – lumisadetta, auringonpaistetta, lumisadetta jne… tekivät kentästä kuitenkin välillä yllättävänkin liukkaan. Tämä lisäsi haastetta molempien joukkueiden pelaamiseen kun nappula ei joskus pitänytkään ja pallo liikkui ajoittain kuin märällä luonnonnurmella.

Heti ottelun alkuminuuteista lähtien näytti siltä, että luvassa on tapahtumarikas ottelu. Keskialueella tuntui olevan hyvin tilaa pelinrakenteluun mutta pienen epätarkkuuden myötä tilanteiden rakentelu katkesi helpohkosti molemmilta joukkueilta ja antoi näin vastustajalle mahdollisuuden vastaiskuille puolustuslinjan ollessa melko korkealla. Kotijoukkueen vastaiskut perustuivat paljolti suoraviivaiseen pidempään murtavaan syöttöön ja avauspuolikkaalla vieraat onnistuivat ne aika hyvin puolustamaan. Vieraiden hyökkäyspeliä rakennettiin enemmän hieman lyhyemmillä syötöillä ja näillä onnistuttiin useamman kerran etenemään hyvin lähelle rangaistusaluetta.

Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana vieraat saivat luotua jo muutaman hyvän maalipaikan jotka kilpistyivät vastustajan maalivahdin torjuntaan tai puolustajan hyvään peittoon. Pelikellon näyttäessä 14 peliminuuttia vieraat siirtyivät 0-1 johtoon: Erkka Parviainen antoi Ville Vallalle hyvän syötön vastustajan topparin ja puolustajan väliin ja Ville karkasi yksin läpi viimeistellen varmasti johtomaalin – näin maalintekijän ja syöttäjän rooli vaihtui ”Eculla” ja Ville toisin päin edelliseen otteluun verrattuna. Vastaavanlaisia tilanteita pyrittiin rakentelemaan useampaan otteeseen mutta yleensä tilanteet tyrehtyivät siihen viimeiseen syöttöön tai hieman epäonnistuneeseen haltuunottoon. Positiivista oli kuitenkin se, että vieraat saivat luotua painetta molempien laitojen ja myös keskustan kautta ja eväitä useampaankin maaliin oli ilmassa. Vastaavasti myös kotijoukkue sai luotua muutamia hyviä maalipaikkoja ja varsinkin muutamat kulmapotkut olivat vaarallisia tilanteita vieraiden maalilla. Tauolle mentiin kuitenkin 0-1 vierasjohdossa.

Toinen puoliaika alkoi ensimmäisen kaltaisena pelitapahtumien vaihdellessa tasaisesti molempiin suuntiin. Noin neljän minuutin pelin jälkeen ToU yj sai vapaapotkun mukavalta paikalta. Tällä kertaa hyvä erikoistilanne ei johtanutkaan omaan maalitilanteeseen vaan täydellisesti epäonnistunut laukaus tyssäsi lähimpään vastustajaan. Ja yht’äkkiä yhden pitkän syötän seurauksena Komeettojen hyökkääjä oli yksin läpi ja peli tasan 1-1. Kotijoukkue sai nopeasta tasoituksestaan selkeästi uutta virtaa ja otti pelin hallinnan. Vieraiden hyökkäysten rakentelu jäi hyvin vaillinaiseksi ja tuntui että kotijoukkueen pelaajat voittivat valtaosan kaksinkamppailuista. Muutaman vaihdon myötä näytti hetken siltä, että vieraat pääsevät uudelleen peliin mukaan ja hyökkäysten rakenteluun löytyi hetkellisesti taas virtaa. Valitettavasti muutos oli vain hetkellinen ja ottelun voittomaali nähtiin 57 minuutin kohdalla. Kotijoukkueen hyökkääjä voitti pitkän syötön jälkeisen kaksinkamppailun rangaistusalueen rajalla ja pääsi pallonriiston jälkeen etenemään vapaasti kohti maalia – pieni syöttö sivuun ja taustalta mukaan noussut kaveri viimeisteli n. 7 metristä vastustamattomasti 2-1 kotijohdon.

Komeettojen johtomaalin jälkeen ToU yj:n hyökkäysyritykset olivat ponnettomia ja tasoitusmaali ei ollut lähellä missään vaiheessa. Päinvastoin kotijoukkueen suoraviivaiset hyökkäykset aiheuttivat jatkuvaa päänvaivaa vieraille. Fyysisesti selkeästi vahvemmat Komeettapelurit pääsivät toistuvasti loistaviin maalipaikkoihin ja vain ToU yj:n maalivahti Jere Hyötyläisen useat hyvät torjunnat pitivät pelin numerollisesti tasaisena. Pelillisesti vieraat jäivät kyllä lopussa selkeästi kotijoukkueen jalkoihin. Näin kaikki kolme sarjapistettä jäivät tällä kertaa Comets Parkille. Ensimmäisen puoliajan pirteä hyökkäyspelaaminen antaa kuitenkin uskoa tulevaan. Pistetiliä lähdetään seuraavan kerran kartuttamaan lauantaina 20.5. kun kotiottelussa Tanhulan kentällä vastaan asettuu LaPa Lappeenrannasta – tervetuloa kannustamaan pojat kauden avausvoittoon!