B17, B17 kakkonen

SiPS B17 - JJK/2

Ahmon TN

B-pojille maaliton tasapeli

Lauantaina B-poikien kakkosta jatkettiin Ahmon tekonurmella melkeinpä helteisissä olosuhteissa. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja Ahmon montun aurinkokatsomossakin riitti lämpöä. Vierasjoukkue JJK saapui Siilinjärvelle yhden vajaamiehisenä sarjan keskikastin kamppailuun, joten lähtökodat otteluun olivat kotijoukkueelle suosiolliset.

Haastavista lähtökohdista otteluun lähtenyt JJK antoi ottelun alusta lähtien suosiolla pelin hallinnan kotijoukkueelle. Kotijoukkue saikin liikutella palloa melko rauhassa puoleen kenttään asti mutta sen jälkeen se törmäsi toistuvasti viisaasti ja kurinalaisesti puolustaneeseen JJK:n muuriin. Alkuminuutit antoivat kuitenkin uskoa, että jossain vaiheessa aukkoja JJK:n puolustuslinjasta löydettäisiin. Vastaavasti vierasjoukkue ei pystyisi alkuminuuttien perusteella vaaratilanteita ilmankotijoukkueen suuria virheitä luomaan. Vaarallisin ja suurinta jännitystä kotijoukkueen päädyssä aiheuttanut tilanne nähtiinkin n. kymmenen minuutin pelin jälkeen. Pahan harhasyötön jälkeen JJK:n hyökkääjä oli karkaamassa läpiajoon. Oikeana puolustajana pelannut Eetu Penttinen kaatoi läpiajoon pyrkineen hyökkääjän aivan rangaistusalueen ulkopuolella. Erotuomari Rasmus Haataja kaivoi taskustaan keltaisen kortin – toisenkin värinen kortti olisi taskusta voinut nousta – säikähdyksellä selvittiin!

Ensimmäinen puoliaika eteni kotijoukkueen puskiessa kohti JJK:n päätyä. Helteinen pelikeli oli kuitenkin vienyt kotijoukkueenkin liikkeestä parhaimman terän ja vierasjoukkueen puolustusmuuri selvisi helpohkosti ensimmäisestä 30 minuutista. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä kymmenminuuttisella ToU yj sai rakenneltua puoliajan vaarallisimmat maalipaikkansa – varsinkin oikean laidan hyvän pelinrakentelun kautta. Maalintekoyritykset kilpistyivät kuitenkin joko puolustajiin, maalivahdin torjuntaan tai laukaukset / puskut suuntautuivat ohi maalipuiden.

Toisella puoliajalla jatkettiin ensimmäisen puoliajan tahdissa. Kotijoukkue hallitsi peliä ja useaan otteeseen kotijoukkue onnistui painetta JJK:n maalille luomaan. Turhan usein hyökkäykset kuitenkin kuihtuivat kasaan huolimattoman syötön tai haltuunoton seurauksena. Haastetta hyökkäyksien rakenteluun lisäsi myös liikkeen hiipuminen pikkuhiljaa. Pientä etua odotettiin saatavan vaihtopenkin kautta. Lämmin keli oli kuitenkin hyydyttänyt myös vaihtopenkin koska pelin tempo tuntui vain laskevan suoritettujen vaihtojen myötä. Painetta saatiin kuitenkin luotua. Useammasta kulmapotkustakin pallolle kyllä päästiin mutta puskut suuntautuivat järjestään maalin yli. Maalia kohti suuntautuneet laukaukset JJK:n maalivahti selvitti varmasti. Näin ottelussa päädyttiin pistejakoon 0-0 tuloksella – ja piste oli haasteellisista lähtökohdista peliin lähteneelle JJK:lle voitto.

Kotijoukkueelle ottelu antoi taas miettimistä: Aiemmissakin peleissä on painittu maalinteon haasteiden kanssa ja samalla teemalla jatkettiin. Toki kotijoukkueenkaan lähtökohdat otteluun eivät erittäin rikkonaisen harjoitteluviikon jälkeen olleet parhaat mahdolliset. Positiivisia uutisia saatiin kun pitkään poissa ollut Eetu Savolainen teki paluun pelaavaan kokoonpanoon. Samoin Ville Valta palasi parin pelin poissaolon jäljiltä ja esitti hyvää kamppailupelaamista. Samoin tänään avauskokoonpanossa ollut Luukas Laitinen esiintyi pirteästi. Mutta tulevan viikon keskiviikkona pelattavaan KuPS peliin täytyy peliä pystyä parantamaan jotta matkaan pisteitä saataisiin.

Uutta matoa koukkuun keskiviikkona ja positiivisella mielellä pinnoja metsästämään!