B17, B17 kakkonen

SiPS B17 - JIPPO

Tanhulan TN

B-poikien kevätkierros päättyi tappioon sarjakärjelle

Heinäkuun ensimmäisenä päivänä pelattiin B-poikien kevätkierroksen viimeinen ottelu. Tanhulassa pelatussa ottelussa vastassa oli sarjaa puhtaalla pelillä johtanut JIPPO Joensuusta. Näin ollen viimeisessä pelissä päästiin mittaamaan omaa tasoa ykköseen syyskierrokselle nousevaa joukkuetta vastaan.

Mukavassa kesäsäässä pelattu ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Vierailija otti lievää pelinhallintaa aktiivisella liikkumisellaan mutta kotijoukkue pystyi myös mukavasti omaan pelinrakenteluun. Vieraiden nopeat kärkipelaajat pitivät kotijoukkueen puolustuslinjaa jatkuvasti varpaillaan. JIPPO saikin ottelun alkupuoliskolla muutamia suht vaarallisia maalipaikkoja joista kotijoukkueen puolustus vielä selviytyi. Myös kotijoukkue sai muutamia paikanpuolikkaita luotua. Ensimmäiset kaksikymmentäminuuttia mentiin kuitenkin 0-0 lukemissa.

Haastetta kotijoukkueen puolustuslinjalle aiheuttanut JIPON terävä hyökkäyspeli tuotti ensimmäisen kerran tulosta 26 minuutin kohdalla. Oikealta laidalta rakennetun hyökkäyksen seurauksena JIPON kärkipelaaja karkasi läpiajoon ja näin taululla oli 0-1 vierasjohto. Muutama minuutti tämän jälkeen kotijoukkueella oli oiva sauma tasoittaa peli Ville Vallan murtauduttua hyvään maalipaikkaan – tällä kertaa laukaus meni kuitenkin hieman takatolpan ohi. Vierasjoukkue pyrki aktiivisesti lisäämään johtoaan ja ensimmäinen puoliaika pitikin sisällään puolenkymmentä JIPON maalipaikkaa. Kotijoukkueen maalivahti Jere Hyötyläinen piti kuitenkin torjunnoillaan lukemat ennallaan – torjuntojen joukossa rangaistuspotkun torjuminen muutama minuutti ennen taukoa. Rangaistuspotku tuomittiin kotijoukkueen puolustajan kaataessa läpi pyrkineen hyökkääjän. Lähes kaikki peliä sivusta seuranneet jännittivät saako kotijoukkueen puolustaja punaisen kortin tuomitun vapaapotkun lisäksi. Päätuomari näki kuitenkin rikkeen tapahtuneet rangaistusalueen sisällä ja näin tuomio oli varoitus ja rankkari. Ja kun rankkari ei maaliin mennyt niin tuomiohan jopa suosi kotijoukkuetta.

Toisella puoliajalla kotijoukkue pyrki jatkamaan aktiivista pelaamista ja lähteä näin tavoittelemaan tasoitusta. Tasoitustoiveet murenivat kuitenkin aika nopeasti kun vieraat siirtyivät hieman helpohkosti 0-2 johtoon. Kotijoukkueen puolustus antoi vieraiden hyökkääjän viimeistellä turhan helposti lähietäisyydeltä illan toisen maalin. Ja vain kymmenen minuuttia myöhemmin vieraat siirtyivät jo 0-3 vierasjohtoon illan hienoimmalla maalilla. Vieraat saivat vapaapotkun n. 20 metristä – vaparin pyssytti vastustamattomasti aivan yläkulmaan vaihdosta peliin tullut Alaso Yasir Cumar. Näin 55 minuutin kohdalla peli näytti jo selvältä.

Kotijoukkue sai kuitenkin vielä luotua painetta vieraiden päätyyn ja 60 minuutin kohdalla nähtiin kavennus maali. Tino Kauppisen hyvän pallonriiston seurauksena Jani Makkonen syötti Ville Vallalle jonka laukaus n. kahdestakymmenestä metristä yllätti vieraiden maalivahdin. Tämän jälkeen kotijoukkue sai rakenneltua vielä muutamia maalipaikkoja mutta lisämaaleja ei enää nähty. Vieraat korjasivat siis kolme pistettä ja etenivät näin sarjassa voitosta voittoon. Puhtaalla pelillä nousu ykköseen on varmasti ansaittu. Kotijoukkueen esitys oli viimeisessä pelissä aivan hyvällä tasolla ja pitkiä pätkiä peli oli tasaista. Ero sarjavoittajaan muodostui ehkä peliaktiivisuudessa – JIPON pelaajat tekivät varmasti parikymmentä keskialueen liukutaklaustakin - ja terävämpään maalintekoon. Kotijoukkueesta illan näkyvimpiä pelaajia olivat maalivahti Jere Hyötyläinen ja kärjessä aktiivinen Ville Valta. Myös keskikentän pohjalla Jani Makkonen esiintyi vahvasti. Kokonaisuudessaan kevätkierroksen viimeinen peli jätti positiivisen kuvan tekemisestä. Hyvällä harjoittelulla nyt alkavan lyhyen sarjatauon aikana ja luonnollisesti koko syyskierroksen ajan tavoitteeksi voidaan syksylle asettaa kevätkierrosta parempi pistepotti.

Erikoismaininnan pelistä ansaitsee lisäksi kotijoukkueen kioskitoiminta: Jättimäisen kokoiset mokkapalat herättivät ihmetystä kahvilapalveluista nauttineiden keskuudessa!