B17, B17 kakkonen

SiPS - PK-37

Ahmo TN

B-poikien syyskierros käynnistyi tappiolla

ToU yj aloitti B:n kakkosen kotiottelulla Iisalmen PK-37 vastaan. Kotijoukkue lähti hakemaan revanssia kevätkierroksella kärsitylle 2-0 tappiolle. Pientä lisäväriä otteluun toi kolme PK:n riveissä esiintynyttä tuoretta Kaj Pahlman turnauksen mestaria edelliseltä viikonlopulta.

Pitkän sarjatauon jäljiltä otteluun lähdettiin hieman epävarmoissa tunnelmissa ainakin kotijoukkueen osalta. Epävarmuutta lisäsi vielä hieman parin ns. runkopelaajan puuttuminen loukkaantumisten ja miestenjoukkueiden edustustehtävien seurauksena. Ottelu käynnistyi kuitenkin suhteellisen tasaisissa merkeissä ja alkuminuuteilla molemmilla joukkueilla oli turhankin kiire pallollisessa pelaamisessa. Pikku hiljaa kävi kuitenkin selväksi, että vieraat tulisiva hallitsemaan palloa kotijoukkuetta enemmän. Kotijoukkueen osalta tilanne hankaloitui vielä hieman lisää Santeri Jauhiaisen joutuessa jättämään kentän jo kahdenkymmenen minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen kotijoukkueen keskikentältä puuttui jo neljä normaalisti isoa vastuuta pelinrakentelusta kantavaa peluria ja tämä väistämättä näkyi hyökkäysten rakentelussa. Ensimmäinen puoliaika etenikin vieraiden komennossa ja kertaalleen kotijoukkueen Tuomas Seppänen pelasti puskun maaliviivalta. Muuten kotijoukkueen puolustus selvisi urakastaan hyvin ja maalivahti Miika Kumpulaiselle ei ensimmäisellä puoliajalla kirjattu yhtään vaarallisen maalintekoyrityksen torjuntaa. Vastaavasti myös vieraiden maalivahti sai olla melko rauhassa maalillaan.

Toinen puoliaika jatkui ensimmäisen kaltaisena – PK hallitsi palloa ja kotijoukkueen hyökkäysyrityksiä nähtiin silloin tällöin. ToU yj:n hyökkäyspelissä kärjessä hyvin töitä tehnyt Ville Valta jäi monesti liian yksin kun keskialueelta ei päästy hyökkäyksiin mukaan. Pidempien hyökkäyksien rakentelu taas tyrehtyi alkuunsa vieraiden aktiivisten pallonriistojen myötä. Mutta yhä edelleen kotijoukkueen puolustaminen jatkui koko joukkueen osalta hyvänä ja PK ei saanut vaarallisia paikkoja luotua. Noin tunnin pelaamisen jälkeen pallo pelattiin jälleen melko vaarattomassa tilanteessa Albert Vauhkoselle. Tällä kertaa Kaj Pahlman turneen maalikuningas onnistui pienillä nopeilla siirroilla löytämään laukaisutilaa kolmen puolustajan välistä. Hieman ehkä epäonnistunutkin laukaus painui tarkasti oikeaan alakulmaan ja taululle räpsähti 0-1 vierasjohto.Tämän jälkeen kotijoukkueen olisi pitänyt pystyä paljon nähtyä aktiivisempaan hyökkäyspelaamiseen mutta kunnollisiin paikkoihin ei edelleenkään eväät riittäneet ja vieraat pitivät pelin langat käsissään. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 68 minuutin kohdalla kun ”Allu” viimeisteli päällään vieraiden toisen maalin. Tämän jälkeen pelin loppu oli vain pelailua.

Kotijoukkueen kannalta oli harmillista nuo muutamat poissaolot ja sitä myötä uusiksi mennyt kokoonpano, vastassa kun oli sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva joukkue. Positiivista taas ns. uusien ”avauksen” miesten otteet. Pakostakin hieman normaalia puolustusvoittoisammaksi muuttunut kokoonpano näkyi kuitenkin hyökkäyspelaamisessa. Koko joukkue pelasi kuitenkin 80 minuuttia hyvällä asenteella. Ja vaikka vieraat selkeästi peliä hallitsivatkin niin nähtyjen maalien ja 2-3 maalinedustahässäkän lisäksi kotijoukkueen maalivahdille ei kirjattu yhtään vaativaa torjuntaa. Tämä on osoitus hyvästä puolustuspelaamisesta – puolustuslinja Mika Okkonen, Eetu Penttinen, Eetu Savolainen ja Tuomas Seppänen lukeutuivat illan onnistujiin - ja toisaalta taas vieraiden hankaluudesta pelin vaativimmalla alueella eli viimeisellä 30 metrillä. Jossiteltavaa ei kuitenkaan avauskierroksen kohtaamisen tapaan tällä kertaa jäänyt – tänään parempi joukkue vei pisteet mennessään. Pistetilin avausta ToU yj pääsee tavoittelemaan jo tulevana perjantaina kun joukkue matkaa Varkauteen WJK yj:n vieraaksi. Kotiottelutkin jatkuvat tasan viikon päästä keskiviikkona Tanhulassa, tiiviillä aikataululla siis mennään.