B17, B17 kakkonen

WJK yj - SiPS

Varkaus

B-pojilta pirteä esitys – palkinto jäi saamatta

B:n kakkonen jatkui ToU yj:n osalta tiiviillä ottelutahdilla kun keskiviikkona pelatun syyskierroksen avauksen jälkeen perjantaina kohdattiin vieraissa WJK yj. Otteluiden väliin ei jäänyt kuin yksi huilaamiseen pyhitetty päivä. Tiiviiseen ottelutahtiin oli syynä WJK yj:n esittämä toive ottelusiirrosta jotta yhteisjoukkueen Mikkelin Palloilijoiden pelaajien pelaaminen mahdollistui ykkösen ohjelma huomioiden. Lyhyestä palautumisajasta huolimatta ToU yj sai mukaan mukavan 14 pelaajan ringin, keskiviikkona pelanneista puuttui muutama kaveri kolhujen ym. esteiden seurauksena ja pientä hankaluutta aiheutti maalivahti Jere Hyötyläisen jalkavamma: kun maalivahti ei pysty käytännössä lainkaan potkaisemaan niin puolustuslinjakin joutuu miettimään ratkaisujaan hieman eri pohjalta ja pelin avaamisen vaihtoehdot ovat hieman rajalliset!

Sateisessa säässä pelattu ottelu alkoi vieraiden vahvalla esityksellä. Kun peliä oli pelattu neljä minuuttia niin Erkka Parviainen oli ennättänyt laukoa kertaalleen pallon WJK:n tolppaan maalivahdin seuratessa laukausta vain katseella ja Tino Kauppinen karkasi kahdesti ”yksin läpi” mutta näistä tilanteista kotijoukkueen maalivahti selvisi voittajana. Vieraat jatkoivat pelin hallintaa mutta seitsemän minuutin kohdalla vaarattoman oloinen pitkä pallo aiheutti märällä kelillä ikävän yllätyksen. Lähes täydellisen hutipotkun seurauksena WJK:n hyökkääjä oli yht’äkkiä täysin vapaana 16 rajalla ja sai kaikessa rauhassa sijoittaa pallon maaliin. Vieraat toipuivat kuitenkin tästä pelitapahtumien vastaisesta kotijohdosta nopeasti ja pelin hallinta pysyi ToU yj:llä. Palloa pystyttiin liikuttelemaan nopeasti ja tilanteita luotiin monipuolisesti niin keskustan kuin laitojenkin kautta. Palkinto saatiin 24 minuutin kohdalla kun Jani Makkonen vapautti hyvällä syötöllä alusta asti pirteästi kärjessä liikkuneen Tinon maalintekoon. Vain muutama minuutti tämän jälkeen vieraat joutuivat tekemään pelin ensimmäisen vaihdon Tuomas Seppäsen jalkavamman seurauksena. Tästä seuranneet pienet pelipaikkojen muutokset tasoittivat kenttätapahtumia. Puoliaika jatkui kuitenkin ToU yj:n lievässä komennossa mutta puoliajan viimeiset viisi minuuttia olivat vastaavasti kotijoukkueen – tilanne säilyi tauolle 1-1 numeroissa.

Toinen puoliaika oli pelillisesti tasainen, molemmat joukkueet saivat tasaisesti rakenneltua hyökkäyksiä. Yleensä hyökkäykset tyrehtyivät molempien joukkueiden puolustuslinjan katkoihin viimeistään 16 rajalle. Kotijoukkue siirtyi kuitenkin kulmapotkusta 2-1 johtoon 56 minuutin kohdalla: kulmapotku annettiin pitkänä takatolpan yli, sieltä takaisin maalin eteen pusketusta pallosta nähtiinkin illan kaunein maali lennokkaalla saksipotkulla.Kotijohdon jälkeen ottelua jatkettiin tasaisissa merkeissä. Joukkueet pyrkivät rakentamaan maltillisesti hyökkäyksiä joskin vieraat joutuivat jatkuvasti pyrkimään hyökkäyksiin jopa pienellä riskillä ja tämä avasi kotijoukkueelle mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin. ToU yj yritti löytää keinoja tasoistusmaalin tekoon mutta pikkuhiljaa terävyys yrityksistä hiipui. Pelin loppua kohti mentiin kotijoukkueen maalin johdossa ja aivan pelin viimeisillä minuuteilla kotijoukkueen hyökkääjä karkasi vielä tekemään loppunumeroiksi 3-1. Lopputulos ei ehkä vastaa pelitapahtumia mutta taas tuli todistettua jalkapallon olevan maalintekopeli. Maalit ovat tiukassa ja tänäänkin molempien joukkueiden maalivahdit esittivät muutamia näyttäviä torjuntoja ja pitivät maalintekijät kurissa.

Vaikka kakkosen syyskierros onkin nyt alkanut ToU yj:n osalta kahdella tappiolla niin peliesitykset antavat uskoa pistetilin karttumiseen tulevissa peleissä. Avauskierroksen otteluun verrattuna pallollinen pelaaminen oli WJK pelissä huomattavasti parempaa. Hyökkäysten rakentelu onnistui monipuolisesti ja varsinkin ottelun alussa kentällä tuntui olevan aikaa ja tilaa vaikka kuinka paljon. Ottelu kävi kuitenkin taas hyvänä oppina siitä, että samaa pelaamista pitäisi pystyä jatkamaan koko 80 minuuttia ja virheistä kaveri monesti rokottaa. Illan ottelussa nähtiin lukuisia kauniisti rakenneltuja hyökkäyksiä ToU yj:n toimesta, vain ne maalit jäivät nyt uupumaan. Toki vastaavasti kotijoukkuekin pystyi välillä pitkiä jaksoja liikuttelemaan palloa pelaajalta toiselle – kaikki kotijoukkueen maalit tulivat kuitenkin karkeiden virheiden tai erikoistilanteiden seurauksena. Tino Kauppinen aiheutti hyvällä liikkeellään vaikeuksia WJK:n puolustuslinjalle läpi ottelun, Eetu Savolainen pelasi totutun varman topparipelin ja maalissa Jere Hyötyläinen pystyi ”yksijalkaisena” muutamaan hyvään pelastukseen. Koko joukkue esiintyi tänäänkin yritteliäästi ja positiivisella ilmeellä. Vaikka pistesarake näyttääkin vielä pyöreää nollaa niin luottavaisen lähdetään ensi keskiviikkona hakemaan kolmea pistettä kotiottelusta TEAM LKP:tä vastaan. Ottelu pelataan Tanhulassa klo 19.30 alkaen – tervetuloa kannustamaan, kahviokin palvelee innokkaita katsojia!