Edustus maukkaaseen kotivoittoon!
Julkaistu: 01.06.2021 00.00

Edustuksen pelit jatkuivat maanantaina 31.5 paikallisvastustaja Harjamäen Terästä vastaan. Kotijoukkueena otteluun lähtenyt SiPS oli saalistanut viikko sitten avauspisteen Juankosken Pyrkivältä, vierasjoukkue Harten pistetili oli vielä ennen illan kamppailua avaamatta.

Ottelu lähti käyntiin vahvalla SiPS:n painostuksella pallon liikuttelu oli ottelun aluss nopeaa ja tehokasta. Vahvan pelin oikean laitalinkin roolissa pelannut Nuutti Mannila aiheutti aktiivisuudellaan alati hankaluuksia Harte puolustukselle ja kotijoukkue pyrkikin rakentelemaan hyökkäyksiä erityisesti oikean laidan kautta. Ensimmäisen 30 minuuttisen aikana parhaat tekopaikat olivat kuitenkin vähissä molemmissa päissä SiPS:n pitäessä palloa ja Harten panostaessa vastahyökkäyksiin. Harten puolelta erityisesti Julius Niemeläinen oli vaikeasti pideltävissä kotijoukkueen puolustukselle.

Pelikellon näyttäessä 35 minuuttia SiPS rakenteli hyökkäystä jälleen oikealta. Nuutti Mannilan nappikeskitys tavoitti maalin eteen nousseen Marko Mielosen ja hänellä oli helppo työ puskea kotijoukkkue 1-0 johtoon. Markoa lainatakseen "Noin hyvää keskitystä ei vaan voinut puskea ohi!". Kotijoukkue sai maalista lisävirtaa ja se lähtikin tehostamaan prässipeliään korkealta. Tämä tuotti riiston aivan ensimmäisen puoliajan lopussa ja Harte puolustus joutuikin rikkomaan Sipsiläisiä rangaistuspotkun arvoisesti. Rangaistuspotkun siirsi varmasti verkon perukoille Eeli Kuosmanen ja näin kotijoukkuen pääsi ansaitussa 2-0 johdossa viettämään taukoa.

Toisen puoliajan alkuun Harte tuli aktiivisella otteella ja se ottikin pelin hallinnan, kun kotijoukkue kenties alkoi hivenen turvaamaan johtoasemaansa. Fyysisesti vahva Harte saikin vieritettyä painetta kotijoukkueen maalille ja palkinto tuli 70 minuutilla rangaistuspotkun muodossa. Sips puolustus oli pakotettu rikkeeseen ja Harten kavennuksen iski pilkulta varmasti Ville Hartikainen. Kotijoukkueella oli maalin jaälkeen omat paikkansa johtolukemien lisäämiseen, mutta yritykset eivät tuottaneet tulosta. Harte sai pallon maaliin toisen kerran pelikellon näyttäessä 82 minuuttia, mutta avustava erotuomari oli tilanteen tasalla ja liputti tilanteen paitsioksi.

Toisen puoliajan loppuun kotijoukkuen piristyi selvästi ja hyvän comebackin pelikentille tehnyt Justus Gerdt antoi loistavan avaavan syötön laitapakin tontilta Vili Taipaliselle, joka siirsi SiPS-miehet voimalla ratkaisevasti 3-1 johtoon. Näin derbystä pisteet jäivät sini-valkoiselle SiPS-miehistölle.

Kokonaisuudessaan peli oli kotijoukkueen osalta kauden parasta ja erityisesti ensimmäisen puoliajan aktiivisuus jätti hyvän maun. Puolustuslinja pelasi jälleen totutun vahvasti Iikka Halosen ja Mika Kumpumäen johdolla. Hyökkäyksien rakentelu oli myös ottelussa tehokasta ja erityismaininnan ansaitsevatkin Nuutti Mannila ja Marko Mielonen. Sopivan laaja vaihtopenkki toi myös tarvittavaa tehoa kentälle jalkojen loppuessa. Koko joukkueelta vahvasti plus-merkkinen esiintyminen!

Seuraavan kerran pelataankin 7.6 Rautavaaran Raikun vieraana ja kotoisalla Ahmolla kamppaillaan pisteistä taas 14.6, kun SiPS isännöi Lapa-95 Lapinlahdelta. Tervetuloa seuraamaan edustuksen otteita silloinkin!