Edustusjoukkueen kausi 2021 käyntiin tappiolla.
Julkaistu: 15.05.2021 00.00

15.5.2021 käynnistyi SiPS:n miesten kausi Itäisen alueen 5-divisioonassa. Vastaan sarja-avaukseen juoksi KiuPa Kiuruvedeltä. Ottelu päästiin pelaaman lähes täydellisessä kelissä lämpömittarin näyttäessä liki 20 astetta ja auringon paistaessa välistä pilviseltä taivaalta.

Ottelun alkuun kotijoukkue lähti kovalla intensiteetillä ja se hallitsikin alkuminuuttien tapahtumia kovalla prässipelillä ja aktiivisella puheella. SiPS onnistui luomaan vaarallisimmat tilanteet keskityspallojen ja kulmapotkujen kautta. Tällä kertaa viimeistelystä vaan viimeinen terä puuttui. Ensimmäisen puoliajan edetessä vierasjoukkue pääsi ottelun rytmiin paremmin mukaan ja peli painottuikin pitkälti keskialueelle molempien joukkueiden syyllistyessä lukuisiin harhasyöttöihin. Ensimmäinen puoliaika oli myös kovin rikkonainen useiden rikkeiden seurauksena.

Ensimmäisen puoliajan ja samalla koko ottelun ratkaisu nähtiin 34. peliminuutilla, kun vierasjoukkueen maalivahdin Aimo Jauhiaisen pitkä avaus käynnisti nopean vastahyökkäksen. Oikean laidan kautta lähtenyt matala keskitys jäi kimpoilemaan kotijoukkueen maalin eteen ja Immo Haatainen onnistui torjumaan ensimmäiset kaksi yritystä, mutta jatkotilanteesta pallo päätyi kotijoukkueen topparin Nuutti Mannilan käteen. Erotuomari Akseli Ropposelle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin asettaa pallo pisteelle. Rangaistuspotkun siirsi varmasti verkkoon Riku Räty ja näin vierasjoukkue siirtyi ottelussa kuskin paikalle. Ensimmäisen puoliajan loppu ei tarjonnut lisää tilanteita ja tauolle siirryttiin 0-1 vierasjohdossa.

Toisen puoliajan alku oli jälleen kotijoukkueelta vahva, mutta varsinaiset maalipaikat jäivät toisella puoliajalla puuttumaan. Teemu Hyötyläisen kaukolaukausta lukuun ottamatta vierasjoukkueen maalivahti Aimo Jauhiainen oli varsin vähätöinen. Kotijoukkue pyrki rakentamaan maalipaikkoja linjan taakse heitetyillä pystypalloilla, mutta Jauhiainen onnistui vastaantuloissaan vakuuttavasti. Siilinjärveläisten ongelmaksi koitui tänään pelin rakentelu hyökkäyskolmannekselle. Vierasjoukkue ei myöskään onnistunut luomaan vaarallisia maalipaikkoja kotijoukkueen maalille muutamaa erikoistilannetta lukuunottamatta. Toisella puoliajalla myös tunteet kävivät ajoittain kuumina, mutta ylilyönneiltä onneksi vältyttiin. Lisämaaleja ei lopulta nähty ja pisteet sarja-avauksesta matkasivat Kiuruvedelle.

Kokonaisuudessaan SiPS:n sarja-avaus oli kuitenkin lupauksia antava. Juoksuvoimaa ja taistelutahtoa riittää jokaisen joukkueen kaatamiseen ja joukkueen runko onkin sopiva sekoitus nuorta voimaa ja kokemusta. Avausottelusta kotijoukkueesta esiin nostettavana oli Mika Kumpumäen luotettava peli puolustuslinjassa. Lisäksi Immo Haatainen esiintyi varmasti maalinsuulla, avaten peliä monipuolisesti. Seuraavan kerran siilinjärveläiset suuntaavat Juankoskelle 24.5 haastamaan sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluvaa Juankosken Pyrkivää. Kotoisalla Ahmon tekonurmella pelataan jälleen 31.5, kun vastaan asettuu paikallisvastustaja Harjamäen Teräs. Tätä paikallisderbyä et halua missata!