Valmennuspäällikön katsaus päättyneeseen pelikauteen
Siilinjärven Palloseura ryJulkaistu: 20.10.2021 00.00

Valmennuspäällikön katsaus päättyneeseen pelikauteen

Valmennuspäällikön kiitokset ja kuulumiset pelikaudesta 2021

Syksy on jo pitkällä ja vaikka jalkapalloilijan syksy onkin pitkä ja tapahtumarikas, niin nyt on aika jättää kuluva pelikausi taakse ja suunnata katseita kohti tulevaa. Kulunut kausi on ollut seuran sisällä onnistunut. Pääpaino seuran sisällä on yhä edelleen juniorityössä, mutta äärimmäisen positiivinen asia on kuitenkin seuramme nuorten miesten esiinmarssi aikuisten sarjojen puolelle. Kuluvalla kaudella seuran toiminnassa olivat mukana Vekarafutiksen, P8 (2013-2014), P11 (2009-2010), P13 (2008), Miesten ja Ikämiesten joukkueet. Ilon aiheena esiin on nostettava miesten lisäksi P8 joukkueen upeasti käynnistynyt toiminta ja Vekarafutiksen sekä P11 joukkueen huikean iso pelaajamäärä.

Jokaisen joukkueen toimintaa seuratessa olen huomannut liikkumisen riemun ja positiivisen ilmapiirin, joka huokuu jokaisesta kohtaamisesta. Liikkumisen ilo on lasten ja nuorten liikunnan päämäärä ja sitä meidän seuran joukkueiden toiminnassa ilokseni näkyy. Kiitos siitä kuuluu jokaiselle pelaajalle. Pidetään yhdessä kentällä hauskaa, nautitaan harrastamisesta ja pelataan täysillä iloisella ilmeellä!

Harrastustoiminta ei kuitenkaan toimisi ilman taustavoimia. Ison kiitoksen ansaitsevat valmentajat, jotka tekevät päivittäin pyyteetöntä työtä lasten harrastamisen, lajitaitojen opettamisen ja kasvattamisen eteen. Erityiskiitokset siis seuramme valmentajille: Teemu Hyötyläiselle, Leo Parviaiselle, Immo Haataiselle, Iikka Haloselle, Aada Ahoselle, Jere Hyötyläiselle, Henry Posiolle, Miikka Väisäselle, Jouni Karppiselle, Tero Hartikaiselle ja Timo Parviaiselle.

Eikä pidä unohtaa joukkueiden taustalla toimivia muita tukipilareita. Joukkueenjohtajat pitävät joukkueen pystyssä. Rahastonhoitajat huolehtivat taloudesta. Huoltajat paikkaavat niin isot kuin pienetkin kolhut. Kioskivastaavat pitävät huolen, että kioskissa on aina tuoretta kahvia ja mokkapalaa tarjolla. Vanhemmat istuvat lukemattomia kilometrejä auton ratissa, kannustavat kentän laidalla ja huolehtivat urheilijan kokonaisvaltaisesta jaksamisesta. Seuramme johtokunta, joka pitää koko seuran toiminnassa ja järjestelee arjen joukkueille toimivaksi. Yhteistyökumppanit sekä Siilinjärven kunta, jotka mahdollistavat harjoittelutilat ja tukevat joukkueidemme toimintaa. Suuri kiitos teistä jokaiselle, urheiluseuratoiminta on joukkuelaji!

Uuden kauden sarastaessa lähdetään laatimaan uusia suuntaviivoja tulevasta. Joukkueista osan toiminta jatkuu entiseen tapaan, mutta osan kohdalla edessä olisi tarve yhteistyölle seurarajat ylittävästi. Urheiluseuratoiminnan haasteena on toisinaan pelaajakato tai esimerkiksi toimijoiden puute. Tällöin aikuisten ja seuratoimijoiden on syytä muistaa, miksi olemmekaan toiminnassa mukana?

Olemme kaikki yhdessä rakentamassa lapsillemme turvallista ja kehittävää harrastamisen polkua, jonka toteutuminen vaatii yhä tiiviimpää yhteistyötä seuratoimijoiden välillä. Yhteistyön avulla jalkapalloileville nuorille saadaan olosuhteet, joissa jokaisen on hyvä harrastaa.

Kiitokset kuluneesta kaudesta 2021 ja onnistuneita potkuja tulevalle pelikaudelle 2022!

Valmennuspäällikkö Jere Hyötyläinen