B-pojat päättivät pelikauden "loppusodan" merkeissä
8.10.2017 10:28 Uutiset / SiPS P17 (2000)

Valmistautuminen käynnissä

ToU yj nimellä B:n kakkosta pelanneen joukkueen pelit päättyivät pari viikkoa sitten. Sarjapelien päättymisen jälkeen pelituntumaa on pidetty yllä pari kertaa viikossa pelailemalla ja tätä on tarkoitus jatkaa lokakuun ajan jos säät vaan sen sallii. Tässä välissä pistetään kuitenkin kausi 2017 nippuun.

Lauantaina joukkue kokoontui hieman erilaisissa merkeissä Rauhalahden maastoon - edessä oli kauden ”loppusota”: Joukkue jaettiin mustiin ja punaisiin ja paintball ”areena” odotti taistelijoita. Parin tunnin taistelu piti sisällään tiukkoja tilanteita. Tällä kertaa virheestä seurasi monesti ”osuma ja pelistä poistuminen” – yhteispeliä siis tarvittiin täälläkin jos hyvää lopputulosta tavoittelee.

Taiston tauottua lyötiin kausi pakettiin. Kausi 2017 lukuina: harjoitustapahtumia 145, virallisia otteluita 18. Sarjasijoitus keväällä 7. (maalisuhde 17-14) ja syksyllä 5. (maalisuhde 33-15). Koko kauden osalta joukkueen harjoitusprosentti n. 70 % menee sinne kohtalainen miinus osastolle. Toki alkukauden osalta päästiin parempiin lukemiin ja kokonaisprosenttia laskee kesken kauden muuttuvan kouluympäristön lisäksi osan kohdalla myös miesten joukkueiden ottelut ja aktiivinen erotuomarina toimiminen.Mutta ainahan harjoittelussa on parantamisen varaa.

Pelillisesti kausi meni myös vähintäänkin kohtuullinen miinus tasolla. Syyskierroksella ero sarjan häntäpäähän oli selkeä ja neljä viimeistä joukkuetta voitettiin murskalukemin. ToU yj tekikin syyskierroksella toiseksi eniten maaleja. Vastaavasti taas sarjan kärkipään joukkueilta ei onnistuttu pisteitä napsimaan yhtä tasapelipinnaa lukuun ottamatta. Avauskierroksella PK-37 oli selvästi terävämpi joukkue ja samoin viimeisellä kierroksella Jämsänkosken Ilves selkeästi fyysisempänä joukkueena käänsi ottelun väkisin itselleen. Muissa peleissä pisteet olisivat olleet otettavissa mutta tällä kaudella ”kovissa” peleissä siihen ei pystytty. Tältä osin peleistä jäikin vähän tunne, että ”kuti jäi piippuun” – parempaankin joukkue olisi voinut yltää.

Kauden kokonaissaldo jää kuitenkin vahvasti plussan puolelle. Siilinjärven joukkueille oli kaudelle 2017 tarjolla kaksi paikkaa B:n kakkoseen. Pelaajatilanteen kartoituksen jälkeen päädyttiin yhdistämään ToU/AC Barcan ja SiPSin voimat. Kauden jälkeen voidaan todeta ratkaisun olleen oikea: kasaan saatu 23 pelaajan joukko ei ollut yhtään liian suuri ja jokaisen pelaajan panos kauden läpivientiin oli tärkeä! Nuoret herrat sulautuivat ongelmitta yhteisissä väreissä pelaavaksi porukaksi. Ja kuten jo aiemmin todettiin, niin joukkueen harjoitteluaktiivisuus oli koko kauden vähintäänkin kohtuullisella tasolla. Erikoismaininnan harjoitteluaktiivisuuden osalta ansaitsee 94,1 % Tuomas Seppänen: tällaiseen osallistumisaktiivisuuteen olisi varmasti jokainen valmentaja tyytyväinen!

Kauden päätteeksi joukkue jakoi kaksi kiertopalkintoa. Jaossa oli poikien itse äänestämä ”MVP-palkinto” heidän mielestään joukkueen tärkeimmälle pelaajalle sekä valmennusteamin päättämä palkinto kauden aikana eniten positiivisia edistysaskeleita ottaneelle. MVP äänestys oli tiukka ja peräti 11 eri pelaajaa sai ääniä (jokainen antoi äänen 1. ja 2. vaihtoehdolle). Pelaajat äänestivät joukkueen MVP pelaajaksi Ville Vallan. Kauden kehittyneimmän palkinto ojennettiin Tino Kauppiselle – onnittelut herroille!

Lokakuun lopussa 2016 käynnistyneestä kaudesta on jäljellä enää seuran yhteinen pelikauden päätöstilaisuus. Kiitokset kaikille mukana kestäneille pelimiehille, valmennustiimille, taustajoukoille ja aina tärkeille pelimiesten kotijoukoille! Pikku hiljaa itse kukin kääntää katsetta kohti jalkapallokesää 2018…


   
Lisää uutisia
Siilinjärven Palloseura ry
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Kategoriat