P9, kesä 2022
Julkaistu: 17.09.2022 00.00

P9, kesä 2022

P9-joukkue on täynnä huikeita tyyppejä ja mikä parasta, kesän aikana joukkueeseen liittyi muutama huikea tyyppi lisää!

Piirisarjan pelit alkoivat toukokuussa ja kevätpuoliskon aikana p9 -joukkue oli lähes lyömätön, 7 voittoa ja vain yksi tappio. Maaleja pojat tehtailivat 42 ja omiin meni 20, pelkästään näiden numeroiden perusteella jokainen ymmärtää sen, että joukkueessa on mahtavia maalintekijöitä ja puolustajia sekä maalivahteja. Joukkue on alkanut todella pelata yhteen eikä ketään jätetä yksin hoitamaan tonttiaan, vaan jokainen paikkaa toista, kun sen tarve on.

Piirisarjan syyspuolelle saimme jo uusiakin pelaajia mukaan piirisarjanpeleihin ja kaikki heistä osoittivat olevansa kultaakin kalliimpia, niin joukkuehengessä, kuin pelirohkeudessakin. Syyspuolelle mahtui enemmän tappioita, jotka taisivat tulla kaikille pojille hieman yllätyksenä kevään jälkeen. Pojat lähtivät muutaman kerran peleihin hieman takki auki, mutta heräsivät pian, kun vastustaja olikin petrannut peliään kesätauon aikana ja oma verkko heilui heilui yhteensä 28 kertaa, häviöitä syyskierroksen aikana tuli kaksi. Joukkueena pojat ovat oppineet joukkuehengestä ja raastavien tappioiden myötä myös toisen tukeminen on noussut hienosti esiin. Vastustajan tason nousemisen aiheuttamasta shokista huolimatta pojat saivat tehtyä 56 maalia ja voittivat 5 kertaa, tasapelikin koettiin yhden kerran. Hauskaa näin joukkueenjohtajan näkökulmasta oli, etteivät pojat häviön tai tasapelin sattuessa meinannut keksiä edes loppuhuutoa! Tästä yhdestä tasapelistä ollaan poikien kanssa juteltu useammankin kerran sen jälkeen. Joukkue oli kuuden maalin tappioasemassa ja hetken näytti siltä, ettei pojista enää löydy mitään irti otettavaa. Peli kuitenkin muuttui, kun pojat saivat ottaa yhden pelaajan lisää kentälle; silmät alkoivat taas loistaa, pojat pomppivat vaihtopenkillä antaen toisilleen ohjeita ja tsemppasivat kaveria, hurrasivat kaikkia voitettuja kaksinkamppailuja, nopeita hyökkäyksiä, saatuja kulmapotkuja ja maalivahdin onnistuneita torjuntoja. Kuuden maalin tappioasemasta pojat nousivat tasapeliin. Tärkeintä oli, että pojat löysivät yhteisen hurmoksen ja juuri sen joukkuehengen, jota me aikuiset olemme yrittäneet lapsille sanoittaa, raastavien tappioiden myötä myös toisen tukeminen on nostanut päätään.

Noh, mites vuosi jatkuu?

Pojat joutuivat kohtaamaan haikeita uutisia piirisarjan päätyttyä, vastuuvalmentajamme vaihtui. Aada sai mahtavan uuden työn, jonka takia hän ei enää pysty olemaan poikien mukana valmennustehtävissä. Aada on ollut poikien ja meidän aikuisten kesken oikein pidetty valmentaja ja onneksi hän on lupautunut tulemaan kannustamaan poikia peleihin aina, kun siihen on mahdollisuus. P9-joukkueen vastuuvalmentajana tästä eteenpäin toimii Juho Toivanen. Juho on onneksi myös mahtava tyyppi ja tulee poikien kanssa hienosti toimeen. Hän on rauhallinen ja kannustava valmentaja, joka on ollut joukkueen mukana perustamisesta saakka, joten pojat ovat hänelle jo tuttu haaste. Talven aikana joukkue osallistuu futsalin piirisarjaan kahdella joukkueella, joten uudet haasteet ovat edessä ja taas tarvitaan myös teidän vanhempien kestävyyttä ja läsnäoloa.

Mukavaa syksyä kaikille!

~Hanne-Maria, SiPS p9, jojo

Seuran uusimmat